Αποτελέσματα αμερικανικών εκλογών 2016 – FAZ: Ο Τραμπ είναι ο εκδικητής στο Λευκό Οίκο

744261-tramp.jpg

09-11-2016 19:04

Αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα: Στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δεν ήταν εύστοχα και στους παράγοντες που οδήγησαν τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Oι υποστηρικτές της Κλίντον βρίσκονται τώρα σε σοκ» αναφέρει η εφημερίδα.

«Ο Τραμπ κινητοποίησε λευκούς ψηφοφόρους στην επαρχία, σε παλιές βιομηχανικές περιοχές, με αναπάντεχο τρόπο. Κατάφερε την πογοήτευσή τους την πικρία να την οικειοποιηθεί με επιτυχία. Όλες οι εικασίες ότι η ρητορική του θα απομακρύνει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους αποδείχθηκε λανθασμένη. Το δε Κονγκρέσο παραμένει υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών» όπως επισημαίνει το σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας.

«Η Χίλαρι Κλίντον δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επιτυχία του Ομπάμα. Συκοφαντήθηκε ως σύμβολο ενός υποτιθέμενου διεφθαρμένου συστήματος. Πολλοί ψηφοφόροι ήθελαν να εκδικηθούν από πικρία, απογοήτευση και οργή για την οικονομική και κοινωνικο-πολιτιστική αλλαγή από την οποία αισθάνονταν να απωθούνται. Και τώρα λοιπόν ο Τραμπ. Τι θα πράξει για να ενώσει τη διχασμένη χώρα; Διαθέτει σχέδιο για την ανανέωση της χώρας στο εσωτερικό και την προάσπιση των αμερικανικών συμφερόντων στον κόσμο; Αυτά είναι όλα ανοικτά θέματα», τονίζει η FAZ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr