Αποτελέσματα αμερικανικών εκλογών 2016: Συγχαρητήριο μήνυμα προς Τραμπ από Ρέντσι και Βατικανό

744186-rentsi-2.jpg

09-11-2016 15:11

Αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα: Θερμό μήνυμα προς τον 45ο Πρόεδρο των Ηνωμένων, Ντόναλντ Τράμπ έστειλε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

«Ο κόσμος χαιρετίζει την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Εξ ονόματος της Ιταλίας τον συγχαίρω, βέβαιος ότι η φιλία μας θα μείνει ισχυρή και ακλόνητη», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Ειναι ένα πολιτικό γεγονός που μαζί με άλλα αποδεικνύει ότι εισήλθαμε σε νέα εποχή», πρόσθεσε ο  Ρέντσι.

Με αναφορά στις ευρύτερες συνέπειες της ψήφου αυτής ο  Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε:

«Ποιος θα το έλεγε ότι θα κέρδιζε ο Τραμπ; Κι όμως,  συνέβη, και εμείς το σεβόμαστε. Θα συνεργαστούμε με την νέα προεδρία των ΗΠΑ και υπέρ της σχέσης ΗΠΑ- Ε.Ε. Μετά την σημερινή ημέρα είναι ακόμη πιο αναγκαίο να αντιμετωπισθεί η σχέση ΕΕ- Ιταλίας, η οποία είναι ανάγκη  να έχει ηγετικό ρόλο στην όλη  συζήτηση στην Ένωση. Φτάνει πια με την φράση “μας το ζητά η ΕΕ”. Πρέπει να διαλέξουμε αν θέλουμε να κυβερνήσουμε την αλλαγή ή μόνο να την ακολουθήσουμε».

Από το Βατικανό, ο πρωθυπουργός της Αγίας Έδρας Πιέτρο Παρολίν σχολίασε:

«Διαπιστώνουμε την επιλογή του αμερικανικού λαού η οποία χαρακτηρισθηκε από μεγάλη συμμετοχή ψηφοφόρων. Ευχόμαστε καλή δουλειά στον νέο πρόεδρο, για αποδοτικό έργο, και εγγυώμαι και την προσευχή μας για να τον φωτίσει και να τον στηρίξει στην προσφορά υπηρεσίας στην πατρίδα του, αλλά και υπέρ της ευημερίας και της ειρήνης στον κόσμο. Πρέπει να εργαστούμε όλοι, για να αλλάξει η διεθνής κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλο διχασμό».

Ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, τέλος, Μπέπε Γκρίλλο, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, γράφει:

«Ειναι φοβερό. Κατέρρευσε μια ολόκληρη εποχή . Είναι ημέρα κρίσης για την τηλεόραση, την δημοσιογραφία και τους διανοούμενους». Σύμφωνα με τον Γκρίλο, τέλος, πρόκειται για ένα τεράστιο «άντε και…..»  και «πρέπει  να ξέρουμε να ερμηνεύουμε τα μηνύματα ενός κόσμου που άλλαξε».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τη μεγάλη νίκη ΤραμπΠΗΓΗ : Newsbomb.gr