Ρέγκλινγκ για χρέος: Οι προτάσεις μας θα αφορούν μόνο βραχυπρόθεσμα μέτρα

743548-regklin.jpg

07-11-2016 21:17
Το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα είναι το χρονικό σημείο όπου ο ESM θα ανοίξει τα «χαρτιά» του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αφορούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.
 
«Στο Eurogroup του Μαΐου είχε ζητηθεί από τον ESM να εξετάσει βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος. Εργαζόμαστε γι’ αυτό το ζήτημα προς τρεις κατευθύνσεις και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο Euroworking του Νοεμβρίου αλλά και στο Eurogroup του Δεκεμβρίου», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
 
Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις που θα βοηθήσουν στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις λύσεις που θα προταθούν. Το μόνο που αποκάλυψε είναι ότι εξετάζεται η μείωση του επιτοκίου κινδύνου, μέσω της στρατηγικής χρηματοδότησης του ESM.

Πρακτικά, ο Κλάους Ρέγκλινγκ με τις δηλώσεις αυτές γίνεται ένας ακόμη Ευρωπαίος αξιωματούχος που «παραδέχεται» ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο δεν πρόκειται να δοθεί οριστική λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους, αλλά μόνο προσωρινά μέτρα. 
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr