Ο «θησαυρός» του Αγγλούπα κι οι συνομιλίες που… καίνε τους φίλους του!

743423-aggloupas.jpg

07-11-2016 15:15

Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση της «ελληνικής Κόζα Νόστρα» και για τον Αλέξανδρο Αγγλούπα, πέφτουν βροχή. Μόνο που οι πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ επιμένουν ότι ο Αγγλούπας ήταν, μάλλον χαμηλά στην ιεραρχία – Δυο εκ των συνεργατών του που παραμένουν ασύλληπτοι φαίνεται ότι τον χρησιμοποιούσαν, με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο. 

Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να δέσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν δυο συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι συναναστρέφονταν με τον Αγγλούπα.

Ο ένας εξ αυτών με τα αρχικά Σ.Μ. είναι πολύ γνωστός τόσο στις αρχές, όσο και στους κοσμικούς κύκλους των Αθηνών. 

Άλλωστε από τα στοιχεία που σήμερα παρουσιάζει το Newsbomb.gr φαίνεται ότι ο Αγγλούπας είχε πάρα πολλές τηλεφωνικές επαφές με το συγκεκριμένο κύριο, του οποίου το όνομα έχει απασχολήσει την επικαιρότητα για σωρεία εγκληματικών πράξεων. 

agg 1

Πολλές φορές, ο Σ.Μ. έχει εμπλακεί σε ένοπλες συμπλοκές που αφορούσαν ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, αλλά σε τοποθετήσεις βομβών. Παράλληλα είναι «διάσημος» για την προκλητικά πολυτελή ζωή του, τα πολυέξοδα ξενύχτια του και τις σχέσεις του με μοντέλα της show biz τις οποίες χρησιμοποιεί για «ξεκάρφωμα» αφού οι σεξουαλικές του προτιμήσεις κινούνται σε… άλλη κατεύθυνση. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω κύριος ελέγχεται και για παρεμπόριο αυτοκινήτων, ενώ άπαντες γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους τοκογλύφους των Αθηνών. 

Μαζί με τον Σ.Μ. ελέγχεται ένα ακόμη άτομο, φίλος του Αγγλούπα, με πλούσια «ποινική» δράση και αυτός. 

Από τις συνομιλίες του 39χρονου επιχειρηματία «καίγεται» και μια νεαρή γυναίκα από το φιλικό περιβάλλον του Αγγλούπα και όπως λένε οι πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει κλείσει. 

Ένα μικρό θησαυρό διατηρούσε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας στην κατοικία του στη Βουλιαγμένη. Στο «θησαυροφυλάκιο» του σπιτιού του 39χρονου βρέθηκαν σε μετρητά 80.300 ευρώ, δύο πιστωτικές κάρτες, βιβλιάρια τραπεζών, μια κάρτα μέλους αεροπορικής εταιρείας, ένας πλαστικός μετρητής πολύτιμων λίθων, μια πλαστική ζυγαριά ακριβείας, μια χριστιανική εικόνα, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, 6 ρολόγια Rolex, Chopard και Frank Muller -η αξία τους ξεπερνά τις 40.000 ευρώ-, υπολογιστής, κινητά τηλέφωνα (σσ: από iphone μέχρι κινέζικα), μια κασετίνα με 25 στυλό και πένες, μια καραμπίνα, αμπούλες αυξητικής ορμόνης!

agg 2

Από το διαβιβαστικό της αστυνομίας φαίνεται δύο μέλη της οργάνωσης, να του παρέδιδαν τα κλοπιμαία, τα οποία μεταπωλούσε. Μάλιστα, με τον έναν από αυτούς, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο και με το ψευδώνυμο «Παχύς – Βενιζέλος», φέρεται πως είχε αποκτήσει φιλικές πια σχέσεις, αφού όταν κατέβαινε στην Αθήνα έβγαιναν μαζί σε μπαρ των βορείων προαστίων, ενώ φέρεται να του δάνειζε ακόμη και τα ακριβά αυτοκίνητα που οδηγούσε.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη διάπραξη των κλοπών, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μέσω VIBER με τον Αλέξανδρο Αγγλούπα, προκειμένου εκείνος να διακριβώσει την αξία τους. Κατόπιν τους υποδείκνυε σημείο συνάντησης για την αγοραπωλησία, όπου πλήρωνε πάντα σε μετρητά», σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο επιχειρηματίας φέρεται να είχε ύποπτες συναλλαγές με δύο άτομα που διατηρούν κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών στο Κολωνάκι, ενώ ερευνάται η συμμετοχή στην υπόθεση 10 ακόμη ατόμων που εμφανίζονται στις τηλεφωνικές του συνομιλίες.

Ο «κολλητός» του Αγγλούπα και τα αξίας 1,5 εκατ. ρολόγια

Φίλος: Έλα Αλέξη μου

Αγγλούπας: Εσύ μου είχες πει για τα ρολόγια αυτά, ότι υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον;

Φίλος: Ναι

Αγγλούπας: Α γιατί με πήρε ο (…) και μου λέει να βρούμε κανένα σοβαρό να σπρώξουμε τα ρολόγια.

Φίλος: Ναι, σε τι τιμή;

Αγγλούπας: Να δω ποια ρολόγια είναι και να σε πάρω. Έχω μπερδευτεί τώρα.

(…)

Αγγλούπας: Σου έστειλα τη λίστα με τα ρολόγια συν το PANERAI που δεν είναι μέσα τη λίστα. Να τους κάνουμε μια προσφορά, αυτές είναι οι αρχικές τιμές των ρολογιών εκεί που σου έστειλα.

Φίλος: Η λίστα με πόσα χρήματα είναι; Πρέπει να έχω μια τιμή ρε παιδιά. Κάντε προσφορά και πείτε πόσο τα πουλάτε.

Αγγλούπας:Αυτοί θέλουν τρέλες. Θέλουν 650 χιλιάδες.

Φίλος: Δεν πρόκειται άρα μην συζητάμε καθόλου! Δεν υπάρχει τώρα Έλληνας κανένας.

Αγγλούπας: Ο καθένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει. Το θέμα είναι τι θέλουμε να πληρώσουμε εμείς. Εμείς θα τους πούμε κατάλαβες;

(…)

Φίλος: Το deal μπορεί να γίνει ως εξής. Αυτοί θα στείλουν έναν άνθρωπο εδώ να ελέγξουν τα ρολόγια. Δεν μπορούν να φέρουν όμως τα λεφτά στην Ελλάδα. Τα έχουν στο Μιλάνο. Ο άνθρωπος που θα ελέγξει θα μείνει εδώ πέρα. Αν είναι όλα OK, θα φύγουν από εδώ ένας ή δύο άνθρωποι να πάνε στο Μιλάνο να παραλάβουν τα μετρητά.

Αγγλούπας: Ναι, αλλά στο Μιλάνο πώς θα εξασφαλιστούμε ότι θα πάρουμε τα λεφτά;

Φίλος: Εγώ δεν έχω άνθρωπο να στείλω στο Μιλάνο. Υποτίθεται εσύ τα έχεις τα άτομα αυτά.

Αγγλούπας: Πάω εγώ στο Μιλάνο.

(…)

Φίλος: Λοιπόν άκου τι λένε οι ρολογάδες. Αυτοί θα είναι τη Δευτέρα τρισίμιση ώρα εδώ, αυτοί θα είναι οι εκτιμητές. Τα ρολόγια θα τα δουν τρίτη πρωί. Τους απέκλεισα τη Δευτέρα, λέω τα ρολόγια θα είναι σε θυρίδα. (..) Ο αγοραστής ο ίδιος θα είναι στο Μιλάνο με τα χρήματα και το δικηγόρο του. Δεν έχει καμία αντίρρηση να πάμε να ελέγξουμε τα χρήματα. (…) Δηλαδή σου λέει πάρε τα λεφτά πες μου ότι είσαι safe και τότες αφήνεις τους δικούς σου από τα μάτια σου με τα ρολόγια ας πούμε

Αγγλούπας: Ναι να εκτιμήσει αυτός πόσο θέλει για ένα και να πει εγώ εκτιμώ… να βγάλουμε κοστολόγιο πόσο έχει το ένα, ένα ξέρω γω αναλυτικά.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr