Κοντονής: Προτεραιότητα η επιτάχυνση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων

743427-kontonhs.jpg

07-11-2016 14:35

Το στίγμα των προθέσεών του έδωσε ο νέος υπουργός  Δικαιοσύνης, Σταύρος  Κοντονής, ο οποίος διαδέχθηκε σήμερα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο πόστο τον απερχόμενο υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, η επιτάχυνση της έκδοσης  των δικαστικών αποφάσεων είναι κύριο μέλημα καθώς η καθυστέρηση στην έκδοσή τους  δημιουργεί μείζονα κοινωνικά προβλήματα.

«Δεν είναι δυνατόν μία απόφαση να κάνει δέκα χρόνια να εκδοθεί. Αυτό το καρκίνωμα πρέπει να εξαλειφθεί. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για δικαιοσύνη όταν υπάρχει αυτό το φαινόμενο που  δείχνει οιωνοί αρνησιδικία», τόνισε ο κ .Κοντονής.

Ο  ίδιος αφού ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα που του ανέθεσε, όπως είπε, «ένα τόσο κρίσιμο, δύσκολο αλλά και γεμάτο προκλήσεις τομέα» εμφανίστηκε έτοιμος έχοντας συναίσθηση των ευθυνών και του κόπου που πρέπει να καταβάλει να τα καταφέρει στα νέα του καθήκοντα. Οι  νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ανέφερε ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το έργο τους χωρίς καμία αλλαγή. Ανοίγοντας μάλιστα τα πρώτα του  χαρτιά  είπε πως «θα δούμε εκείνους τους θεσμούς, όπως τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, με τους οποίους θα έχουμε  όλες τις δυνατότητες ώστε σε βάθος τριετίας η κατάσταση να έχει  βελτιωθεί  σημαντικά στα δικαστήρια».

Από την πλευρά του ο  απερχόμενος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, αφού καλωσόρισε τον  Σταύρο Κοντονή προχώρησε σε ένα μίνι απολογισμό του έργου του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον πόστο αυτό. Ο Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε  στο έργο του με τη βοήθεια των συνεργατών του για την αποσυμφόρηση των φυλακών, την αύξηση των  ειρηνοδικών και των δικαστικών υπαλλήλων, που αποτελούν και τα βασικά εργαλεία για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης. Επιπλέον αναφέρθηκε στα εκκρεμή νομοσχέδια και σε όλα όσα έγιναν με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης  των φυλακών.

Τέλος και ο κ. Παπαγγελόπουλος καλωσόρισε τον κ. Κοντονή, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία του  με τον κ. Παρασκευόπουλο και πρόσθεσε πως και με τον νέο υπουργό θα κάνει τα ίδια και  περισσότερα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr