Χειροπέδες σε τέσσερις διακινητές μεταναστών – Έπαιρναν 1.000 ευρώ ανά άτομο

743202-metanastes.jpg

06-11-2016 21:18

Τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, συνελήφθησαν στον Πειραιά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Πρόκειται για δύο Αφγανούς, ηλικίας 31 ετών και δύο Ελληνες, 32 και 36 ετών. Αναζητούνται επίσης τουλάχιστον τέσσερις αλλοδαποί συνεργοί τους.

Οι συλληφθέντες φέρεται να διακινούσαν πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία προς τη Σάμο και στη συνέχεια στην Αθήνα.

Ειδικότερα, οι δράστες εντοπίστηκαν στον Πειραιά να επιβαίνουν σε Ι.Χ αυτοκίνητο και Ι.Χ φορτηγό, μεταφέροντας μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, πίσω από το κουβούκλιο του φορτηγού, είκοσι μετανάστες, εκ των οποίων 13 υπήκοοι Ιράκ και 7 Ιράν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν τον βασικό ρόλο στην οργάνωση της μεταφοράς, καθώς αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργεί με βάση την Τουρκία και προωθεί παράνομα μετανάστες στο εσωτερικό της Ελλάδας, έχοντας λάβει το ποσό των 1.000 – 1.200 ευρώ ανά άτομο.

Η έρευνα συνεχίζεται για τη διασύνδεση των διακινητών και των μεταφορέων σε παρόμοιες περιπτώσεις προώθησης μεταναστών από οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...