Η Ζώνη της Παναγίας στην Πάτρα (vid)

742845-timia1.jpg

06-11-2016 7:52

Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα, υποδέχθηκε την Τιμία Ζώνη της Παναγίας στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Πάτρα, με τον κόσμο που προσπαθούσε με δάκρυα στα μάτια, να πλησιάσει το μοναδικό ιερό κειμήλιο της Παναγίας που έφτασε από το Άγιο Όρος, στην πόλη τους.

Η Αγία Ζώνη που φυλάσσεται στο Άγιο Όρος και βγαίνει μια φορά το χρόνο για ευλογία του κόσμου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, συνοδεύεται από μοναχούς της Μονής και τον ηγούμενό της Γέροντα Εφραίμ.

Η πρώτη υποδοχή του ιερού κειμηλίου έγινε λίγο έξω από το αεροδρόμιο της Αράξου λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και αμέσως μετά, πιστοί από όλη την χώρα και σύσσωμη η Μητρόπολη με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κκ Χρυσόστομο υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη στο Ναό του Αγίου Ανδρέα

Στον χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Πατρών με μεγάλη συγκίνηση ανέφερε ότι είναι μεγάλη ευλογία για την Πάτρα να υποδέχεται το ιερό κειμήλιο της Παναγίας ειδικά σε τόσο κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας και την Ορθοδοξία.

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ που μετέφερε την Αγία Ζώνη στα χέρια του, τόνισε ότι η Παναγία πάντα κάνει θαύματα και πάντα φέρνει την παρηγοριά και την ευλογία της στους ανθρώπους και ασπαζόμενοι το μοναδικό της προσωπικό αντικείμενο παίρνουμε δύναμη.

Την Αγία Ζώνη την τοποθέτησαν στη συνέχεια μέσα στο ναό δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κόσμο να την προσκυνήσει, να προσευχηθεί και να βρεθεί για λίγο κοντά στο προσωπικό αντικείμενο της μητέρας του Χριστού δηλαδή της ζώνης που η Παναγία έπλεξε με τα ίδια της τα χέρια.

Το ιερό κειμήλιο της Παναγίας θα παραμείνει στην Πάτρα ως τις 9 Νοεμβρίου και μετά θα ταξιδέψει για την Καλαμπάκα αλλά και για την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ιερού κειμηλίου στην Πάτρα θα τελεστούν παρακλήσεις, αγρυπνίες και θείες λειτουργίες στο ναό ενώ ο οβολός των πιστών από το κερί θα παραμείνει στο ναό που θα φιλοξενήσει την Τιμία Ζώνη της Παναγίας για τις ανάγκες της ενορίας και της Μητρόπολης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr