Ανοικτά σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου τα καταστήματα

743027-katasthmata_15.jpg

06-11-2016 7:22

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ).

Οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά προαιρετικά από τις 11 π.μ. έως και τις 8 μ.μ., όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε επιστολή της ΕΣΕΕ προς τις Εμπορικές Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.

Στο πλαίσιο της Κυριακάτικης λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) .

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «η εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων δείχνει ότι πρόκειται για ένα μέτρο που καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία, αναγκάζοντας, ταυτόχρονα, μεγάλο μέρος των ήδη εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογενειακή ζωή».

ΠΗΓΗ dikaiologitika.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr