Δίκη Marfin: Αθώοι οι κατηγορούμενοι Σίψας και Αντρέεβ

741236-marfin.jpg

31-10-2016 17:57

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Θοδωρής Σίψας ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονική επίθεση στην τράπεζα Μαρφίν, όπου κόπηκε το νήμα της ζωής της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσακάλη.  Την ίδια τύχη είχε και ο Παύλος Ανδρεάδης ή Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείτο για την εμπρηστική επίθεση χωρίς θύματα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

Αρχικά, οι κατηγορούμενοι και άλλα πρόσωπα ενεπλάκησαν στην υπόθεση μέσω μίας ανώνυμης επιστολής ενώ εν συνέχεια υπήρχαν φωτογραφίες και μαρτυρίες οι οποίες φέρονταν να τους τοποθετούσαν στο σημείο των επεισοδίων.

Βέβαια, οι μαρτυρίες  εν συνέχεια αναιρέθηκαν και στο ακροατήριο δεν υπήρξε κανένας μάρτυρας που να τους αναγνωρίζει ως δράστες των επιθέσεων.

«Εκ των ισχυρών διαφόρων στις φωτογραφίες των δυο εικονιζόμενων ατόμων δεν μπορούν να ταυτιστούν φωτογραφικά άρα ο Θ. Σίψας δεν μπορεί να θεωρηθεί ο άγνωστος δράστης του εμπρησμού της Μαρφίν» κατέληγε η πραγματογνωμοσύνη του ειδικού επιστήμονα Γιώργου Καραθανάση ο οποίος και εξετάστηκε ως μάρτυρας στο Δικαστήριο.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή

Την απαλλαγή του Θοδωρή Σίψα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τον εμπρησμό της τράπεζας Μαρφίν πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Όπως τόνισε παρότι ήταν στην πορεία την επίμαχη ημέρα δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του. Την ίδια απαλλακτική πρόταση είχε και για τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Παύλο Ανδρεάδη ή Άντρεβ για τον οποίο επισημάνανε ότι δεν βρισκόταν ούτε καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα.

Αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάθε σχέση με τους εμπρησμούς οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους

Αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάθε σχέση με τον εμπρησμό της τράπεζας Μαρφίν ο Θόδωρης Σίψας και ο Παύλος Ανδρεάδης οι οποίοι κατηγορούνται για τον εμπρησμό της τράπεζας Μαρφίν και του βιβλιοπωλείου «Ιανός» αντίστοιχα, στο πλαίσιο του μεγάλου συλλαλητηρίου που έλαβε χώρα στις 5 Μαΐου 2016.

Ο 34χρόνος Θόδωρης Σίψας ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους αρνήθηκε κάθε σχέση με τον φονικό εμπρησμό της τράπεζας Μαρφίν που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των τριών υπαλλήλων του υποκαταστήματος μεταξύ των οποίων η έγκυος Αγγελική Παπαθανοσούλου. «Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Δηλώνω αθώος. Έχω καταδικάσει την επίθεση στην τράπεζα Μαρφίν από το 2011.Ως άνθρωπος που αγωνίζεται για την αντιεξουσία και την ελευθερία δε θα μου επέτρεπα να κάνω αυτό για αυτό που κατηγορούμαι» είπε στην έναρξη της απολογίας του ο Θόδωρος Σίψας ασθμαίνοντας, με εμφανή τη συγκινησιακή φόρτιση και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr